Политолог с нова гореща версия за оставката на Валери Симеонов!

Като повод за оставката е послужило интервю на народен представител, който се е изразил не съвсем конкретно по отношение децата с увреждания. Отново е използвал двусмислена квалификация и това очевидно е отключило процеса на подаване на оставката.

Това каза политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ Димитър Димитров във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Припомняме, че един от депутатите от НФСБ Петър Петров, обяви, че децата трябва да отидат в детски домове, за да може майките им да се трудят.

„Общият натиск за промяна на правителството достигна до такава точка, до която е наложително да се направи какъвто и да е ход за потушаване на недоволството.

Със сигурност ще изчезне поводът за ежедневните регулярни протести на не много голямата група, но доста шумна – на майките на деца с увреждания, които всяка вечер влизаха в домовете на хората през телевизионния екран и репортажите“, посочи той.

Димитров каза, че оставката на вицепремиера се е очаквала по някакви причини, но, по думите му, е по-важно оттук насетне дали ще има разместване в позициите в Министерски съвет. „Това е отвореният въпрос в момента, то беше ясно, че оставката един ден трябва да се даде“, коментира още той.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"