Бивш съратник на Слави му пише разтърсващо: Чувствам погнуса, гняв. Всички, които работихме за теб, сме излъгани. Идеята не беше да станем патерица на ГЕРБ…

В редакцията на се получи писмо до Слави Трифонов от студента Николай Чакъров, който е работил като доброволец в кампаниите за референдума на „Шоуто на Слави“ и създаването на политически проект. Писмото е предизвикано от гостуването на премиера Бойко Борисов в предаването на Трифонов.

Публикуваме текста без съкращения.

Доброволческият труд е интересно проявление на демокрацията.

Даваш безплатно труда си и собствените си ресурси , защото си или много вярващ, или си много наивен.

Общото и в двата случая е, че го правиш от някакъв идеализъм. Интервюто с Бойко Борисов показа на всички доброволци колко наивни идеалисти сме. Наивници, които  повярваха на една обречена кауза, на една утопична идея за друг вид система.

Много трудно мога да определя как точно се почуствах гледайки въпросното интервю. Обзе ме гняв от удобно – щадящите въпроси, срам, че 673 481 хора, дали лично подписа си, останаха излъгани, погнуса  от нечистоплътната политика. Може би най-силно беше чувството, че съм предаден.

Това е чувството, което изпитваме всички ние, които работихме толкова време под надслов, че няма такава държава. Но дано да греша. Обичам да греша. Грешката е най-големият урок.

Аз лично не знам какво да отговоря на всички тези 673 481 души, които 6 месеца, убеждавах,че този път ще е различно, че този път ще променим нещата,че този път народът ще се пребори. Явно съм ги излъгал. Излъгъл съм моите приятели, моите познати. Явно сте ги излъгали и вие. А преди година на един площад пред едни 100  000 души, казахте: “Аз съм един от многото”.

Може би сте от многото, но от многото, които ни излъгаха, от многото, които ни показаха, че не може да има промяна в държвата. В крайна сметка да цитирам вашия колега Ивайло Вълчев: “Оправяй се самичък”, като само ще добавя „Народе”.

Нали, Слави? Да ви припомня, че ние, като доброволци и граждани, не работихме, за да направите политическа партия, която да бъде патерица на ГЕРБ, работихме за точно обратното. Накрая искам да кажа на всички „строители” на съвременната фасадна демокрация: България е имало много преди вас, ще я има и много след вас!                                                                                                                            

Николай Чакъров, студент

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"