Защо ни изтръпват ръцете: 7 причини, сочещи че е време да помислите за здравето си

Всеки човек повече от един път трябва да се справ с чувството на  загуба на чувствителност на краката или ръцете , придружена от леко изтръпване или усещане за парене. Често това се дължи на временното нарушаване на кръвообращението в крайник поради компресия на кръвоносни съдове и нервни окончания. Трябва да започнете да се движи или да променя позицията си, и чувствителността се намалява.

Все още неудобно положение по време на сън , за съжаление, не е единствената причина изтръпване на ръцете.

 Ако забележите, изтръпване на крайниците, което е за продължително време и не спира бързо, това може да бъде симптом на сериозно заболяване.

 

Причина за изтръпване на ръцете

Маточна остеохондроза  . 

Всяко нарушение на шийните прешлени, което води до притискане на нерв може да предизвика изтръпване на ръцете, както и да предизвика главоболие и проблеми с координацията.

Започнете да следи позата си, както и правите специални упражнения. По-добре, разбира се, да отидете на лекар, той ще назначи изследване за идентифицира патологията.

Множествена склероза

Шегата за това може да бъде произволна, но склерозата е не просто забравяне, а тежко неврологично заболяване. Поради унищожаване на мозъка и нервите на гръбначния мозък мембраните са нарушени за преминаването на нервните импулси. Чувствителността е намалена, а ръцете могат да се чувстват вцепенени. Ако други причини за изтръпване на ръцете са изключени, има смисъл да се обърнете към невролог.

Синдром на тунела (синдром на карпалния тунел) се среща често при хора, чиито дейности са свързани с монотонна работа на ръцете (програмисти, шивачки, музиканти).

Благодарение на повтарящите се движения на пръстите настъпва подуване на сухожилията, преминаващи през тесен канал. Нервът се пресова в канала – човек  чувства неприятна скованост и изтръпване на ръката (особено през нощта). Трябва да се предприемат, за да невролог, защото в напреднал стадий на заболяването е изпълнен с усложнения до атрофия на мускулите на пръстите.

Венозно тромбозен крайник  също води до скованост. А кръвен съсирек забавя потока на кръвта, така че доставката на вещества, които са важни за поддържането на функциите на крайниците разбити. Тромбозата е изпълнена и налице са отоци и други сериозни усложнения (гангрена, разделяне на кръвните съсиреци), така че заболяването изисква диагноза и подходящо лечение. Анемия и диабет  често са придружени от нарушено кръвообращение в крайниците и като следствие, скованост.

Невралгия на брахиалния плексус , както и дългосрочно възпаление на околните тъкани може да причини болка, последвано от изтръпване на ръцете. Мозъчно-съдови инциденти ( инсулт ) – най-опасната причина за изтръпване на ръцете . Ако изтръпване на ръцете е придружен също нарушаването на долните крайници, обърканост, главоболие, нарушения на речта и виждонитж – трябва незабавно да се обадите на линейка!

Дадохме ви основните възможни причини за изтръпване на ръцете. Ако сте постоянно притеснен за дискомфорта в крайниците, не само след неудобно положение по време на сън, веднага проучете и се консултирайте с вашия лекар. Тези симптоми са най-добре да не се пренебрегват, защото те могат да са сериозна хронична болест.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"