Преди малко телефонът на кмета на Войводиново звънна, щеше да изпусне слушалката! Вижте какво му дойде до главата!

Роми от Войводиново звънят на кмета на селото и молят за съдействие, за да си вземат вещи от първа необходимост. Едни искали дрехите си обратно, други телевизори.

Повечето от изнеслите се от гетото във Войводиново след нападението на рейнджъра са по квартири или прютени от близки, пише вестник „Марица”.

Днес комисията продължава да описва незаконните къщи.

Тъй като в гетото няма никой, актовете не могат да бъдат връчени лично и служителите ги залепват на вратите.

15 са описаните опасни сгради и те ще бъдат спешно съборени. За тях община „Марица” щу пусне заповед с предварително изпълнение.

„Ако успеем да намерим строителна фирма и сключим договор за събарянето днес, още утре ще можем да започнем със събарянето”, заяви кметът на Община „Марица” Димитър Иванов. За останалите незаконни постройки тече 7-дневният срок, след което и при тях ще се пристъпи към разрушаването им.

„За да си свършим работата, трябва да сме единни. Провокациите не помагат. Забелязвам във Войводиново младежи, които не са от селото”, каза Иванов. И допълни, че администрацията му многократно е правила опит в годините да разреши проблема с незаконните къщи във Войводиново, като са определяни терени, на които ромите е можело да си вдигнат къщи с нужните документи и спазвайки закона. Никой обаче не пожелал да се премести от мястото на сегашното гето.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"