Това държава ли е?! Осман и брат му изнасилиха, убиха и ограбиха 77-годишна съседка, ще лежат в пандиза само десетина години

Непълнолетни братя, които извършиха брутално престъпление, ужасило Провадия, получиха максималните предвидени по закон присъди от Варненския окръжен съд. На 22 ноември 2017 г. 14-годишният тогава Осман Юсуф и 16-годишният Станислав Митков нахлуха в дома на 77- годишната си комшийка, изнасилиха я, ограбиха я и я убиха с ритници и юмруци.

Престъплението братята замислили два дни по-рано, когато жертвата им дала по 20 лв.

, за да пренесат у дома дървата й за огрев. Момчетата разбрали, че възрастната жена има пари и решили да ги присвоят. Влезли в съседския дом през нощта, но бабата ги усетила и слязла от горния етаж да види какво става.
Разярени от препятствието, Осман и Станислав повалили жената, изнасилили я и после я довършили с множество удари. Намерили и задигнали общо 69 лв.

Обезобразеното тяло на жертвата бе открито 3 дни по-късно от нейни познати, а невръстните изверги бяха задържани бързо. Стана ясно, че имат множество криминални регистрации и половината град е пропищял от набезите им. Съдът ги остави зад решетките до процес, след като се установи, че момчетата живеят без надзор. Майка им ги изоставила, бащата бил в затвора, а бабата и дядото не можели да ги накарат дори да ходят на училище.

По-малкият – Осман Юсуф, получи 10 г. затвор за грабежа и убийството, но се призна за виновен и автоматично наказанието му бе намалено на 6 г. и 8 месеца. Към тях магистратите прибавиха 2 г. за изнасилването и така тийнейджърът ще прекара общо 8 г. и 8 месеца зад решетките. По същия начин бе редуцирана и присъдата на брат му Станислав Митков, който в крайна сметка получи общо 10 г. за трите престъпления. Двамата бяха осъдени солидарно да платят на децата и внуците на жертвата 575 069 лв. кръвнина. Докато навършат пълнолетие, братята ще бъдат настанени в поправителен дом, а след това – в затвора, уточниха от Окръжната прокуратура. Присъдите подлежат на обжалване или протест.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"