Теменужка Петкова разказа как ще се решава проблема със скъпия ток за промишлеността

„Основната задача на нашето правителство и основен приоритет е да осигурим такива условия за българския бизнес, че те да бъдат конкурентноспособни на международните пазари. Това, което ние правим в сектор „Енергетика“ е управление да сектора, така че той да гарантира публичност, прозрачност. От 2015 г. до този момент се извършиха серия от промени в сектора“, заяви Петкова.

Днес предстои отново среща с КЕВР и с целия енергиен бранш, за да се види има ли някакъв проблем, къде е генезисът му, припомни министърът.

Тази седмица стартират и проверки в трите електроразпределителни дружества. Те ще продължат до 25 януари и касаят техническото състояние на съоръженията и електромерите в страната. Целта е да се види дали компаниите доставят реалната услуга, за която потребителите плащат.

„Пазарът на елетрическа енергия в България е организиран в два сегмента. Единият е регулираният пазар, на който са битовите потребители и малкия бизнес. Другият е свободният пазар, където е големият бизнес, голямата индустрия, колегите, които закупват своята електрическа енергия от Българската независима електроенергийна борса“.

„Само за 2018 г. производството на електрическа енергия се е повишило с 2,6% спрямо 2017 г.“, информира Петкова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"