Извънредна новина за двамата мъже, задържани за разораването на дюните край Смокиня

Задържаните за разораните дюни до Смокиня са освободени под парична гаранция, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

„Задържаните са пуснати под парична гаранция. Няма как да получат административно наказание, защото са причинени много сериозни щети”, Петров. За подбудител на престъплението е обвинен 46-годишният бургазлия Иван Нончев.

На него е определена парична гаранция от 10 000 лв. Прекият извършител е 24-годишният созополчанин Манол Пазвантов, който карал багера. Неговата гаранция е в размер на 2000 лв. Задържан е и 18-годишен младеж, който е освободен.

„Нончев не се признава за виновен. Не можем да приемем обяснения от типа: „Не знаех, че това е защитена територия”. Ще се проверява дали концесионерът на плажа е знаел за случилото се,  няма доказателства дали е знаел. Нончев се е афиширал, като човек, който притежава този парцел. Той казва, че е собсвтеник на караваната”, заяви прокурор Петров, цитиран от burgasinfo.com.

„Разораването на дюните е станало в следобедните часове в петък, не можем да установим очевидци. От петък до неделя нямахме нито един сигнал някой да е видял багери”, заяви Комисар Калоянов.

Според прокуратурата багеристите са питали Нончев дали няма да стане някоя беля, но той им е казал, че няма.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"