Спецсъдът остави в ареста собственика на хотел в Слънчев бряг и трима от групата на Очите

Собственикът на хотел „Кантилена“ в Слънчев бряг Александър Крихтин остава в ареста. Това е решил Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) в четвъртък.

Определението е окончателно и потвърждава решение на долната инстанция, взето в първия работен ден на годината – 2 януари, пише „Флагман“.

Припомняме, че руснакът бе арестуван с други трима на 20 октомври заради обвинения в участие в организирана престъпна група за печатане на фалшиви долари и евра.

Крихтин осигурил гаражно помещение в хотела си, където била извършвана престъпната дейност по твърденията на прокуратурата.

„Кантилена“ в момента вероятно не работи. Опитахме да се свържем с трите телефона, посочени на сайта на хотела, но те са изключени.

Обвиняемият като лидер на бандата Иван Тодоров до момента не е обжалвал мярката си „задържане под стража“, ако изключим първоначалното дело – 72 часа след ареста.

Другите двама обвиняеми – Димитър Ангелов и Петър Манев, пък бяха пуснати под „парична гаранция“ от въззивната инстанция.

АСНС е оставил в ареста и трима обвиняеми от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите, показва справка на „Флагман“. Това са Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Калоян Колев. Те бяха сред арестуваните в началото на август м.г. за участие в група за изнудване, побои и палежи на територията на община Несебър.

В средата на декември Специализираният наказателен съд ги остави в ареста. Тримата са обжалвани пред АСНС.

Апелативният спецсъд обаче е потвърдил определението на долната инстанция на 27 декември и тримата остават в ареста окончателно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"