Грандиозна новина за Северна България и магистрала „Хемус“! 2024 г. ще е преломният момент!

Магистрала „Хемус“ за Северна България е необратим процес. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред Дарик радио. 

„Правителството отпусна 1 млрд. 350 млн.

лв., с които тази магистрала да бъде построена, като индикативният срок за завършване на цялата магистрала е 2024 г. Общо 420 км е магистралата, 170 км от тях са построени. В момента се строят две пътни отсечки. Сега ще започне строителството на участъка от разклона Плевен-Ловеч до Русе-Велико Търново. Това са 134 км с осигурено финансиране. Не виждам нищо лошо в това да има повече държава в пътния сектор“, коментира Аврамова. 

По думите ѝ и до момента „Автомагистрали“ изпълнява проекти, възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

„Има договор между АПИ и „Автомагистрали“, няма договори с подизпълнители за изграждане на АМ „Хемус“. Има рамкови споразумения за текуща дейност. „Автомагистрали“ може да назначава в дружеството специалисти и работници. Законът не забранява наемането на техника и ползването на чужд ресурс при изпълнение на определени обекти. „Автомагистрали“ със своя мениджмънт ще изпълни тези 134 км, сключвайки всички видове споразумения и договори за техника, материали и всичко, което е необходимо. МРРБ е принципал на „Автомагистрали“, но мениджмънта го взима ръководството на дружеството“, каза още Петя Аврамова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"