Компанията, която държи фериботите по Ламанша, се спасява в Кипър заради Брекзит

Британската фериботна компания “P&O Ferries”, която държи фериботите по Ламанша, реши да регистрира цялата си флотилия в Канала, в Кипър, обяви неин говорител пред Кипърската новинарска агенция. Решението идва, след като дева от нейните кораби, които оперират между Довър и Кале, да плават под чужд флаг.
 
Под кипърско знаме вече са „Гордостта на Британия“ и „Гордостта на Франция“.
 
Останалите кораби, обслужващи маршрута между Англия и Франция, са „Гордостта на Кентърбъри“, „Гордостта на Кент“, „Гордостта на Бургундия“ и „Европейски морски път“.


 
„Предварително преди Великобритания да напусне ЕС на 29 март 2019 година ние предприехме смяна на националния статус на нашите кораби в Канала. По оперативни и счетоводни причини стигнахме до заключението, че най-доброто, което можем да предприемем, е да сменим флаговете и корабите да бъдат под кипърски флаг“, каза говорителят.
 
На въпроса защо компанията е избрала точно Кипър, той отговори: „Кипърското знаме е в „белия списък“ и на парижкото и на токийското Споразумение за сътрудничество (за контрол на пристанищата), което означава по-малко инспекции и забавяния и ще доведе до значително по-добри споразумения за таксите върху тонажа, тъй като корабите ще оперират под флага на страна от ЕС“.
 
Превод и редакция  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"