Жестока тесла за българските шофьори в Италия!

Лицата, шофиращи в Италия автомобили с чуждестранна регистрация, от Нова година може да бъдат глобени до 2848 евро, а колата им да бъде конфискувана, съобщава в. „Телеграф“.

Наказанието е предвидено в приетия в края на миналата година нов закон за сигурността, като нормативният акт забранява на всеки пребиваващ в страната за повече от 60 дни чужденец да се движи с автомобил, регистриран другаде. 

При установяване на нарушението глобата се плаща веднага, а колата се спира от движение за срок от 180 дни, през които или се връща от там, от където е дошла, или й се прави италианска регистрация.

Не се ли случи това, превозното средство се изземва в полза на държавата и този акт не подлежи на обжалване. Според статистиката на полицията в Милано от 4 януари, когато е издадено първото наказателно постановление за прегрешението, до 20 януари са изловени близо 300 нарушители, които са се изръсили средно с по 712 евро за глоба.

Всъщност повсеместната и постоянна проверка на автомобилите с чуждестранни номера, и най-вече на тези с българска и румънска регистрация, започна още от лятото на миналата година. До края на декември обаче се плащаше само солена глоба за нарушение или липса на някакъв документ.

Така например пишещият тези редове бе глобен 304 евро за това, че в докуемнтацията на служебния „Форд Мондео“ с български номер липсваше „големият“ регистрационен талон – нещо, което според нашето законодателство не е е задължително, но катаджиите на Апенините го искат. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"