Зрелищни СНИМКИ и ВИДЕО: Командоси нахлуха и извлякоха сгърчен похитителя на самолета на “Аерофлот“

Пътникът, който отвлече самолет на авиокомпания „Аерофлот“, изпълняващ полет от Сургут към Москва, и настоя лайнерът на промени курса си към Афганистан, не е бил въоръжен. Не е изключено мъжът да има психични проблеми.

На борда на самолета, който се приземи в Ханти Мантиск, имаше над 60 души, сред които и малко бебе. След като мъжът настоя машината да промени курса си, пилотът е успял да го уговори да кацнат в Ханти Мантиск за зареждане с гориво.

В 14:18 часа самолетът вече бе на пистата. Спецслужбите са успели да обезвредят криминално проявения тип, който се оказал и пиян, предават осведомителните агенции. 

Мъжът е оказал съпротива. Той е изведен от самолета. Срещу него е образувано наказателно производство.

При спецакцията никой от пътниците не е пострадал.

Президентът на Международната асоциация на ветераните от антитерористичното подразделение „Алфа” Сергей Гончаров коментира инцидента, който се разигра на борда на самолета. „В крайна сметка, практически съм уверен на 100%, че това не е терористичен акт, не е отвличане на самолет. Мисля си, че това е поредният малоумник или пиян скандалджия, който се опитва да предизвика някаква реакция. Екипажът е бил защитен достатъчно, той е получил информация от стюардесите. Самолетът се е приземил, пасажерите се евакуират. В най-скоро време този пътник ще бъде изведен от самолета и вкаран там, където трябва да бъде. Достъп до кабината на пилотите нямат дори стюардесите, те могат да попаднат вътре само след разрешение на командира”, коментира Гончаров.

Според някои данни, мъжът, опитал да отвлече пътническия самолет, е на 42 години и се казва Павел Шаповалов.

Преди време той е бил подсъдим за кражби, притежание на наркотици и хулиганство.

Бившата му съпруга също бе помолена да коментира инцидента. Пред медиите жената разказа, че е изумена от постъпката му. Двамата се разделили преди 15 години, но тя все още поддържа връзка със сестра му. 

„Учудва ме факта, че е отвлякъл самолет. Той е излязъл от дома си, всичко е било нормално. Говорих със сестра му, той сега живее с нея. Не зная какво се е случило. Отдавна не поддържаме връзка, от 15 години не живеем заедно. Не зная защо го е направил. Пред 15 години той си беше много нормален, но сега може нещо да се е случило с него. Пратиха ми снимка, останах много учудена. Сестра му ми звънна, тя също е в шок. По думите й, той не е планирал да пътува“, разказва бившата съпруга на Шаповалов. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"