Александър Йорданов разкри коварна руска конспирация у нас, в която бил замесен и президентът Радев

Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро. Откакто е встъпил в длъжност повтаря всички руски опорни точки. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ бившият посланик в Македония Александър Йорданов.

,,Убеден съм, че Русия постоянно се намесва в нашите избори.

Публична тайна е, че има руската държава има пръст в издигането на кандидатурата за президент на Румен Радев. Това бе и официално оповестено от ген. Леонид Решетников. От момента, в който е избран, президентът последователно защитава проруски позиции – от свалянето на санкциите за Русия до подкрепа за венецуелския диктатор Мадуро“, допълни дипломатът.

Относно опасенията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за евентуална намеса на Русия в изборите у нас Ивайло Калфин заяви, че това е по-скоро търсене на оправдание.

,,Звучи ми като търсене на оправдание. Ако има някакви съмнения, че може да има фалшиви новини или хакерски атаки, трябва да се вземат необходимите мерки за предпазване от тях. Все пак господин Цветанов е и законодател“, посочи той и добави, че не Русия, а българските граждани избраха Румен Радев за президент.

,,България е интересна държава, защото е на Балканите, а тук всяка по-голяма сила има някакъв геополитически интерес – и Русия, и САЩ“, завърши Калфин.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"