Във Виена спипаха “Царицата на джебчийството” – българска гражданка, издирвана в редица европейски държави

Полицията във Виена задържа „Царицата на джебчийството“. Тя е гражданка от България, за която полицията засега не огласява етноса й. Тя е издирвана в редица европейски държави. Задържаната е една от най-издирваните за джебчийство в Европа, а определението „царица“ й дадоха австрийските медии, съобщава bTV.

Българската гражданка е на 40 години. Има забрана да влиза в Австрия заради предишни провинения, а Германия я издирва с европейска заповед заради кражби.  Според службите жената е в занаята повече от 20 години и е позната на полицейските власти освен в Австрия и Германия, също така във Франция, Белгия, Холандия, Чехия и Испания.   

От полицията във Виена разказа подробности за ареста. Тя е забелязана от полицаи на една от най-оживените улици в центъра на Виена – търговската „Кертнерщрасе“. Разпозната е чрез снимките й за издирване, които са разпространени сред полицейските управления в Европа. Проследена е до едно от популярните кафенета във Виена. Жената скрила ръката си в небрежно преметнат голям шал.

„Полицаите наблюдават поведението на жената и забелязват, че тя се приближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този момент е задържана”, заяви Патрик Майерхофер.

Действала е сама. Австрийските медии я наричат „царицата на джебчийството“, защото е известна в цяла Европа, а първите й регистрации за кражби са от 1996 година. 

„Жената е задържана и преди в Австрия. Тя има забрана за престой в страната. За нея има издадена заповед за задържане от Германия. Случаят вече е в прокуратурата и се очаква жената да бъде предадена на Германия”, допълни Патрик Майерхофер.

Българските власти са запознати със случая. Българската гражданка засега не е поискала съдействие от консулската ни служба.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"