Паргов размаха пръст заради градския транспорт в София, утре ще…

Ще искаме ревизия на градския транспорт в столицата на утрешното заседание на общинската комисия по транспорт. Това каза председателят на столичната организация на БСП и на групата й общински съветници в СОС Калоян Паргов, предава „Фокус“.

„Това включва договорите на общината с операторите – общински и частни. Има ли случаи на преотдаване на други фирми да возят по съответните линии, т.

е. ако един оператор е спечелил договор да вози в рамките на София-град, дали той преотдава тази дейност на други. Държи ли се като концесионер, което по договор е забранено. Ще питаме и за условията на труд. Тези дни направихме срещи с хора в градския транспорт, които се оплакаха от липсата на справедливо заплащане на техният труд, от постоянният стрес и лошите условия на работа“, каза той.

Калоян Паргов каза още, че въпросът с проблемите на шофьорите в градския транспорт на столицата е свързан и със социално битовите условия, материалното осигуряване, нормалните условия на труд, прекалените часове извънреден труд и липсата на достатъчно почивни дни.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"