Бойко удари по масата и България притихна: Ще управляваме! ДПС ни помага! За да сме на власт трябва

Когато сме имали нужда от ДПС, те са ни подкрепяли, но ако искаме да сме управляваща коалиция, всички трябва да ходим на работа. Това каза на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във връзка с последните промени в Изборния кодекс, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Що се касае за преференциите – за промените в тях пак не беше обяснено правилно. Не е отпаднала преференцията просто е вдигнат прагът.

Само че и това не беше казано както трябва. Затова и с ветото на президента, което ще наложи – ако наложи такова, да се съобразим с него в тази си част. Или ако няма вето, спешно да се върнат нещата от депутатите така, както бяха досега. Виждате как БСП съумяват с една лъжа да манипулират общественото мнение. Издебват ме, когато съм в чужбина и се създава такова напрежение“, каза още премиерът. „Когато сме имали нужда от ДПС, те са ни подкрепяли. И винаги съм им благодарил, никога не съм казвал, че е имало нещо скрито покрито. Но да излиза, че са ни извили ръцете… Утре съм поканил „Обединени патриоти“ на среща. Защото ако искаме да сме управляващата коалиция, всички трябва да ходят на работа и тогава няма да ни е нужна подкрепа за кворум“, заяви Борисов и посочи, че Цветан Цветанов е постъпил правилно.

Той коментира и срещата си с американския посланик миналата седмица във връзка с паричните преводи от Венецуела към български сметки. „В момента, в който дойде сигнала за Венецуела, аз извиках американския посланик, за да информира САЩ какво правят нашите служби. А не той мен“, обясни Борисов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"