Цветанов с горещ коментар за изненадващата маневра на Борисов за преференциалния вот

Зам. – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира във Фейсбук профила си съобщеното днес решение след заседание на ИБ на партията с премиера Бойко Борисов – връщането на преференциалния вот.

„ПП ГЕРБ нееднократно е показвала досега, че държи сметка за мнението на хората и че е чувствителна към реакциите на обществото по повод на законодателната дейност в парламента. След обстоен анализ, който извършихме заедно с премиера Борисов и членовете на Изпълнителната комисия, смятаме за наложително да преразгледаме промените в Изборния кодекс. При това ще го направим независимо от това дали Президентът ще наложи вето или не.

Парламентарната група на ГЕРБ ще предприеме всички необходими действия за ревизиране на приетите промени. Защото за нас е по-важно да гарантираме спокойствието на хората, както и да им покажем, че спазването на техните права е най-важно за нас. Винаги сме се водили от разбирането, че изборните правила не са въпрос на създаване на предимство за една или друга партия, а следва да са здрава основа за осигуряване на честни и прозрачни избори.

В този случай нашето разбиране съвпада с това на обществото и ще търсим начин да не даваме път на опасенията на хората като запазим съществуващите правила“, написа Цветанов във Фейсбук.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"