Малина Крумова става шефка на новата мега пътна агенция

Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Това реши правителството на днешното си заседание.

Новата агенция бе официално създадена от Министерския съвет в края на януари. Идеята за нейното съществуване дойде след тежката катастрофа с автобус край Своге миналото лято.

Малина Крумова бе зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, а от миналата година именно тя работи по създаването на новата държавна структура.

Коя е Малина Крумова?
Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ към Министерството на околната среда и водите. През 2009 г. е назначена за директор на дирекция и ръководител на тази оперативна програма. В периода от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г. е назначена за заместник-министър на околната среда и водите в правителството с министър-председател Марин Райков. От ноември 2014 г. участва в координацията на Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и в групата на високо равнище на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика. Ръководи дирекция „Централно координационно звено“ до януари 2017 г., когато е назначена за служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове. На 9 май 2017 г. е назначена за заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"