Съдът реши съдбата на жестокия касапин Петко, избил роднините си в Каспичан

30 години затвор получи Петър Петров, който уби четирима свои роднини в Каспичан. Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие от 5-членен състав на Шуменския окръжен съд.

Престъплението стана на 26 септември 2018 година в къща в Каспичан. Там бяха открити четири трупа – на възрастни мъж и жена и техните син и дъщеря.

За престъплението беше задържан 63-годишния Петър Петров, роднина на семейството. Извършителят направил пълни самопризнания и съдейства на полицията.

В днешното заседание на съда той поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното съдебно следствие. Така Петров може да се възползва от намаляване на присъдата си, информира Дарик. 

Каспичан полиция

В делото като частен обвинител бе конституирана и дъщерята на една от жертвите. Друга роднина поиска 100 000 лева кръвнина.

И в прокурорската пледоария и от служебната защита бе посочено, че отношенията между обвиняемият и жертвите не са били добри. Те имали имотен спор около наследствената къща, в която живеели.

Тя била обитавана от Петров и неговата леля и чичо и често възниквали конфликти между тях.

Според адвокат Сребрин Станчев, който е служебен защитник на Петров, неговият подзащитен е бил подлаган на системен психически тормоз, което е „кумулира някаква енергия в тази насока“.

На 24 септември пиян Петров отишъл при чичо си и леля си и след скандал ги убил с малка брадва. Докато си тръгвал в коридора на къщата срещнал техните син и дъщеря и убил и тях. След това се заключил в своята стая.
Каспичан полиция

Сигнал бил подаден от дъщерята на по-младата убита жена, която нямала връзка с нея от 24 септември. След като била придружена от полицаи до дома на семейството, първо открили две тела в антрето, а след това и труповете на възрастните хора. След това случаят се разплел.

През 1989 г. в Смолян Петър Петров, при конфликт, наръгал човек с нож в корема, заради което е бил осъден за опит за убийство.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"