50 години очакват бащата-чудовище, изхвърлил децата си от балкона (СНИМКИ)

Задарският съд разпореди 30-дневно задържане на бащата-чудовище Йосип Роджак от остров Паг, който преди два дни по неизвестни причини изхвърли четирите си деца на възраст три, пет, седем и осем години от прозореца, пишат местните медии.

Задържането му е определено поради опасността той да повлияе на свидетелите, но и поради опасността от повтаряне на престъплението заради особено тежките обстоятелства на престъплението, което е заплашено с 50-годишна присъда. Бащата се защитаваше с мълчание.

На всички етапи от производството заподозреният се защитава мълчаливо, не знаем какви са мотивите.

Всъщност не знаем нищо – за този акт е предвидена присъда от 40 години затвор, но тъй като има много утежняващи обстоятелства, 50-годишна присъда е напълно  възможна. Не мога да спекулирам за размера на присъдата, но мога да предположа хода на разследването. Първата психиатрична експертиза е тази, от която зависи всичко. Ако го обявят за невменяем, има няколко варианта, като правило се провежда първи процес, а след това се определя принудително настаняване в психиатрична институция, съобщи репортери съдия-следовател Хрвое Вишкович, който провежда разследващата процедура.


Междувременно репортери на хърватския портал „Индекс“ влязоха в дома на хърватското семейство, където вчера бащата хвърли четирите си непълнолетни деца от балкона. Снимките показват, че децата са живеели в ужасни условия, на легла без завивки, с разпръснати навсякъде дрехи и нощни гърнета, пълни с урина.Домът на това семейство бил нееднократно  посещаван от служители на Центъра за социална работа, но техните забележки никога не били насочвани към условията, в които живеят тези деца.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"