Бойко Ноев:Президентът си навлича бели с неудачни публични изказвания и поведение

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев попиля президента Радев

Може би Черно море ще се милитаризира още малко, заяви Ноев

Той поясни, че би искал президентът да започне да се държи още по-държавнически и отношенията с Русия да се представят по начин, по който не му навличат образа на проруски политик

„Президентът сам си навлича бели с някои свои неудачни публични изказвания и поведение. Отдавам го на липсата на държавнически опит – не може той да отива на среща на държавни глави и да казва, че е отишъл да предотврати някакъв текст в някаква декларация”.

Това обясни в предаването „Лице в лице” по bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Така той коментира изказването на Румен Радев преди срещата на държавните глави от групата Б9 в Кошице, Полша.

Припомняме, че държавният глава посочи по-рано, че форматът с участието на източноевропейски членки на НАТО вече създава рискове за отделните държави, а в това число – и за българските енергийни проекти. Президентът коментира, че е направил необходимото, проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията от срещата.

„Няма такова нещо, тези декларации се подготвят месеци наред, има щабове, текстовете се съгласуват по дипломатически път, няма такова нещо да се събират президенти и всеки да започва да редактира”, коментира още Бойко Ноев. Той поясни, че би искал президентът да започне да се държи още по-държавнически и отношенията с Русия да се представят по начин, по който не му навличат образа на проруски политик. За посещението на Медведев в България на 4 и 5 март Бойко Ноев отбеляза, че това е деградация в двустранните отношения.

„Обикновено Путин представлява Русия, не си спомням Медведев да е ходил някъде на важно посещение. Постът на премиера в Русия далеч не е толкова важен, колкото на президента и Русия изпраща послание – ето това сте вие за нас, това ниво заслужавате, вие не заслужавате нивото на нашия президент”, обясни Бойко Ноев. „Медведев ще носи важни послания – за „Турски поток“, решението е, че ще има тръба през България, защото това е интересът на Русия. Има и още нещо важно за посещението на Медведев – повече от месец стои един много важен въпрос в двустранните отношения.

Това е отравянето на български граждани с химическа отрова”, посочи още бившият министър на отбраната.За посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас Бойко Ноев заяви, че той е тук, за да тества волята на България дали ще изиграе своята роля в Черноморския регион предвид напрежението, което съществува е него. По думите на Ноев, ако сега има напрежение, то е породено от анексирането на Крим от Русия, Може би Черно море ще се милитаризира още малко.

 

/epicenter.bg

 

– 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"