Оставиха възрастна жена на улицата, без пари и дрехи чрез измама. Взеха й къщата и спестяванията

Възрастна жена от Ловешко остана на улицата без дом и без спестявания след смъртта на мъжа си. 82-годишната баба Йовка от село Казачево твърди, че е измамена и са се възползвали от нейната безпомощност. 10-ти ден за нея се грижат съседи от селото и тя няма къде да остане, съобщава Нова тв.

Йовка има проблеми със зрението.

През декември почива съпруга й, за погребенето помагат услужливи съседи. Рентгеноложката Д-р Жанета Кушева в троянската болница и нейният мъж започват да се грижат за нея, като тяхна роднина заживява с баба Йовка.

„На улицата съм, наскоро почина мъжа ми, бях много разтроена и не съм помисляла, че ще стане такова нещо. Един дем ме ограбиха, и от както ме ограбиха те започнаха да се държат зле с мен, лекарства не ми купуваха, слагаха ми опиуми. Опитваха се да ме ликвидират. 

Преди да стане това баба Йовка е заведена при нотариус, където опълномощава съседката си да разполага с нейните средства и тези на покойния й мъжа. След като почти незрящата баба Йовка се подписва с палец в нотариалната кантора, рентгеноложката дарява на себе си къщата на баба Йовка, прехвърля и всичките им спестявания по своя сметка. Малко над 13 000 лв. 

Възрастната жена е без пари, дрехи и лични вещи в дома на своя роднина в село Казачево. Братът на покойния й съпруг е единствен техен наследник, след като баба Йова няма деца.

Кметът на селото сподели, че цялото село е възмутено. Рентгеноложката принудила секретарката да извади удостоверението за наследниците, без знанието на кмета.

Със случая се заема адвокат от селото, който ще заведе гражданско дело, за да върне къщата и парите на баба Йова.

 

– 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"