Мощно завръщане на зимата-Жълт код за снеговалежи и опасно време!

Погнозата за времето през седмицата е то да бъде много динамично. България попада под влиянието на два циклона.

Единият  е западно и южно от страната във вторник, а вторият ще премине в четвъртък и петък. Още днес през деня облачността ще е значителна над цялата страна.

Температурите обаче ще останат високи – в интервала между 13 и 21 градуса.

 

Очаква се вечерта да започне да вали в западната половина на страната, а утре, вторник, валежите да обхванат цялата страна. С падането на температурите дъждът по високите места на Западна България, в Предбалкана и в планините ще преминава в сняг. Снежната покривка в равнинните райони няма да надвиши 10 сантиметра. В планините ще има условия за интензивни и значителни снеговалежи.

 

Влошаването на времето ще бъде последвано и от вятър в цялата страна. Утре в много райони на страната той ще е силен. Очакват се пориви до 70-80 километра в час в планините, в Североизточна България и особено около Черноморието, на югоизток в района на Елхово-Тополовград, както и в района на Благоевград в Югозападна България.

В планините се очаква да завали днес вечерта. А утре на повечето места ще има обилен снеговалеж с натрупване на значителна снежна покривка в масивите на Западна България. Вятърът ще е силен със скорости до 60-70 километра в час.

За 12 март, вторник, от Националния институт за метеорология и хидрология са издали предупреждения за опасно време, свързани с валежите от сняг и дъжд, които в някои области ще са значителни.

Заради интензивните снеговалежи в планините след полунощ и утре са възможни усложнения в движението по планинските проходи в западната половина на страната – проходите Петрохан, Предела, Превала, Рожен и Пампорово.

Седмицата ще е динамична, но в никакъв случай ледена. Времето остава меко. По-хладно ще е във вторник, сряда и четвъртък сутринта. След това пролетта се завръща, а зимата остава в историята.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"