Цецка Цачева: Няма пренаселеност в затворите

До края на 2019 г. ще приключат ремонтите в затворите в Пазарджик, Бобов дол и в затворническо общежитие от закрит тип „Черна гора“ към затвора в Стара Загора. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на изслушването си в парламента за условията в затворите.

Тя уточни, че през 2017 г.

и 2018 г. са извършени цялостни ремонти на спалните и битовите помещения в затворите в Бургас, Варна и Сливен. Цачева обясни, че през новия програмен период на Норвежкия финансов механизъм, който е до 2019 – 2022 г., е предвидено да се извърши реновиране на корпуса на затвора в град Пловдив, включително и на затворническо общежитие от открит тип и обособяването му в преходно отделение.

По думите ѝ ще бъдат реновирани също две сгради от затвора в град Бобов дол. Освен това е предвидено преустройство и ремонт на новопридобита сграда в затвора в град Враца, предназначена за преместване на затворническо общежитие от открит тип, както и реконструкция и обособяване на ареста и пробационната служба в град Петрич.

„Около 90% от сградния фонд не са отговаряли на условията, за да имаме към този момент констатации, че е налице напредък и че се работи по отношение на подобряване на тези условия. В голяма част това, че те са изпълнени, се дължи на последователната работа на различни състави в политическия кабинет на Министерство на правосъдието“, заяви още министърът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"