Тръмп с изненадващи и тежки думи за Тереза Мей и Брекзит

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че очаква „мащабно“ търговско споразумение с Обединеното кралство, съобщава „Ройтерс“.
 
Това негово изявление идва в момент, когато британското правителство продължава да се бори за постигане на Брекзит сделка с ЕС, която да бъде одобрена от парламента на страната и вероятно ще се наложи отлагане във времето на планираното за 29-и март напускане на Европейския съюз.
 
Излизането от Европейския съюз ще постави под въпрос международните търговски отношения на Великобритания, като тя ще се наложи да седне на масата на преговорите, за да договори свои собствени търговски споразумения с останалите страни, включително със Съединените щати.
 
„Моята администрация очаква с нетърпение договарянето на широкомащабна търговска сделка с Обединеното кралство.

Потенциалът е неограничен!“, написа в Доналд Тръмп в Туитър.
 
По-късно той заяви, че провеждането на втори референдум за Брекзит ще бъде „нечестно“ и отправи критики към премиера Тереза Мей за преговорите ѝ с ЕС.
 
„Изненадан съм колко зле се получи всички от гледна точка на преговорите, но аз дадох идеи на министър-председателя как да го договори и мисля, че щяхте да успеете. Тя не ме послуша и няма проблем“, каза американският президент пред журналисти в Белия дом.
 
„Тя трябва да направи каквото е нужно, но аз мисля, че нещата можеха да бъдат договорени по различен начин, честно казано. Не ми  харесва да виждам как всичко е съсипано сега. Не мисля, че ново гласуване ще е възможно, защото ще бъде нечестно към хората, които спечелиха. Те ще кажат: „Как така трябва да има второ гласуване?“. Така че ще бъде тежко“, каза Тръмп, цитиран от „Индипендънт“ .
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"