Извънредно! Българска връзка лъсна в терора в Нова Зеландия! (СНИМКИ)

Неочаквано се появи българска връзка при терористичния акт в новозеландския град Крайстчърч. Пълнителите на автомата, който австралиецът Брентън Тарант изстреля по две джамии и уби 49 души, са изписани с имена и дати от исторически събития, част от които свързани с българската история.
 
Тарант е оставил манифест от 73 страници, в който обяснява какви са причините за действията му. Той заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна давност – като кланетата на християни в Европа при османското нашествие.


 

 
Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 г.
 

 
На друг от пълнителите на автомата на терориста е написано „Битката при Булаир 1913 г.“
 

 

Доколко терористът познава историческите събития е доста съмнително. Част от надписите, обаче, са на български, като сред тях се вижда името на Фружин – сина на последния търновски цар преди падането под османска власт и предводител на първото въстание срещу завоевателите.
 
Има надписи и на сръбски, свързани с историята и на западните ни съседи.
 

Наред с историята, терористът „почита“ и скорошните събития. Единият от надписи гласи „Ротерхам“ – английския град, за който едва наскоро стана ясно, че десетки непълнолетни момичета са били изнасилвани от араби в продължение на години и никой не ги е защитил.

 
„Това може да бъде описано само като терористично нападение, добре планирано“, обяви по-рано министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. Тя допълни, че две взривни устройства, свързани със заподозрени превозни средства, вече са открити и обезвредени.

Превод и редакция:  
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"