Ръководители на служби и трима министри при премиера заради кошмара в Нова Зеландия

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и вътрешния министър Младен Маринов пристигнаха на спешната среща, която министър-председателят свика в Министерски съвет. Както съобщи, съвещанието е във връзка с атентата в Нова Зеландия и цели да изясни връзката на стрелеца със страната ни.

При премиера са и шефовете на ДАНС, на разузнаването, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Както съобщи, пълнителите на автомата, който австралиецът Брентън Тарант изстреля по две джамии и уби 49 души, са изписани с имена и дати от исторически събития, част от които свързани с българската история.  Тарант е оставил манифест от 73 страници, в който обяснява какви са причините за действията му.

Той заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна давност – като кланетата на християни в Европа при османското нашествие. Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"