Официално: Вежди Рашидов разкри как е станала сделката за апартамента му

Вежди Рашидов разпространи официална позиция до медиите. В нея той отговаря на въпросите около придобити имоти след сделка, сключена с фирма „Артекс“. 

По рано някои медии твърдяха, че бившият министър на културата се е облагодетелствал.

Пред Ражди Рашидов обясни, че в случая няма никаква далавера.

 

Ето и официалната му позиция по този въпрос:

„Първо: Сделките за два апартамента в София, които са обект на медийно внимание, са извършени от „Рашидов пропъртис” ООД, в което дружество имам дялово участие. Дружеството е регистрирано с основна дейност  купуване и отдаване под наем на собствени недвижими имоти.

Второ: През 2009 година, преди да станат министър на културата, по закон съм си декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до днес са публично достъпни, заради което смятам, че не трябва да давам отчет за моите разходи в рамките на това, което съм декларирал и за което съм платил данъци.

Трето: Смятам, че не е почтено да се обсъждат, без да има каквито и да е доказателства за нарушения, свободните пазарни договаряния.

Четвърто: Смятам, че договарянето  на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи. Някои хора, които безотговорно хвърлят думи, е хубаво да се запознаят с технологията на строителния бизнес.

Пето: Няма да скрия, че след грабежа на КТБ, където аз бях вложител /де факто – ограбен/, а не кредитополучател, смятам за мое лично право да влагам парите си където си поискам и както моето семейство пожелае, защото загубих доверие в някои институции. Свещено мое право е да инвестирам личните си средства на свободния пазар при свободно договаряне

Ако медията, която публикува внушенията за евтини апартаменти, ме беше попитала, щеше да получи адекватен отговор. Но явно целта е да бъда оклеветен.

Парите ми са честно спечелени, обявени публично, данъците ми са платени. Сделката е изрядна.“
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"