ШОКИРАЩА ДРАМА: Дъмпела крие дъщеря си в хотел след смъртта на майка й – детето има международен паспорт, институциите умишлено бездействат

Вече цяла година една почернена майка и баба върви по дирите на внезапната нелепа смърт на своята дъщеря и се опитва да изясни истинските обстоятелства около смъртта ѝ, както и да се добере до внучката си, до която няма достъп, след като изгубва дъщеря си.

Историята е драстична, защото институциите не просто нехаят, а дават коренно противоположни на реалностите оценки и становища. А това са и районнен отдел на Агенцията за защита на детето в София, и прословутото VI-о районно в столицата, и социалните служби, и НАП, и ДАНС, и прокуратурата.

А междувременно става ясно, че на малкото момиченце вече е издаден международен паспорт и изгубилата всякаква надежда на помощ от държавата жена смята, че то ще бъде изведено от страната, още повече, че детето е получило паспорта по бързата процедура – само за един ден, което по принцип е недопустимо от закона.

И при мистериозна смяна на адресите на детето, които не отговарят на реалността.

Безхаберието на институциите или може би точно обратното – добре мотивираната им разсеяност, веднага стават ясни, когато се разбере кои са главните действащи лица в тази трагедия. Загиналата млада жена е 29-годишната Асиана Митева, майка на малката Даная, чиито баща е всеизвестният Даниел Стефанов – Дъмпела. Двамата нямат брак и преди смъртта на Асиана, той не е бил много чест гост на детето си.

Асиана губи живота си в мистериозна катастрофа преди година на абсолютно сухия участък на 73-и километър по магистрала „Струма“ при скорост 138 км/ч в прекрасен слънчев ден навръщане от Благоевград, където е оставила по работа Дъмпела, дошъл в дома ѝ специално, за да го закара дотам.

Оттук нататък започват странностите, с които майката на Асиана се сблъсква до ден днешен като със стена. През деня тя не я открива, защото и двата ѝ мобилни телефона са изключени и научава за гибелта на дъщеря си едва вечерта  от нейна приятелка, макар катастрофата да е станала още по обяд – в 15.07 минути. Официалната версия е, че излязла от пътя в насрещното платно, изпаднала е от колата и причината за катастрофата е несъобразена скорост.

Часът на смъртта на младата жена тъй и не е отбелязан, макар да се твърди, че е загинала на място, а когато отива в моргатав Кюстендил да я разпознае, майката научава, че тя е с множество травми в главата, с пяна на устата, със счупени ребра, разкъсан черен дроб, но сърцето и белият дроб са здрави.

Всички показатели сочат, че младата жена не е починала на място.

При това сред личните вещи на Асиана, които получава, липсват обувки и яке и тя е намерена само по тениска, панталон и бельо. Катастрофиралата кола по неизвестни причини не е приобщена по делото. Чрез свои проучвания почернената майка установява, че всички системи за стабилност на автомобила са били изключени преди катастрофата.

При катастрофата е намерен само единият телефон на Асиана, другият се появява значително по-късно, без да я е ясно къде точно е открит, но е напълно ясно, че след смъртта ѝ по него са проведени два разговора – един полувинчасов в 15.30 ч., в 16.03 минути – и втори.

Впоследствие странностите около вече мъртвата Асиана стават все повече и повече.

Майка ѝ научава, че само месец и половина преди катастрофата тя е прехвърлила колата си „Опел Тигра“ на племеницата на Дъмпела – Изабел Трифонова. А освен това е изтеглила и кредит от 25 000 лева за незнайни нужди, макар като мениджър на известни столични клубове да е получавала добри пари.

Оказва се, че 5 дни преди фаталния момент – на 12.02.2018 г., някоя си Радка Чукарска купува и регистрира в КАТ джипа, с който става катастрофата – БМВ Х5, след което я предоставя с пълномощно на Асиана, но такъв документ изобщо не е открит. Междувременно колата е застрахована на 16 февруари – ден преди смъртта на Асиана.

Опитите на съсипаната майка да вижда поне внучката си удрят на камък. На сигналите ѝ, че детето живее в хотел в Горна Баня при бащата, който съжителства с безработната Моника Илиева, на която то е учено да казва „мамо“, не реагира нито Таня Райчева от отдела за закрила на детето в „Красно село“, нито прокурор Малинова, която не уважава сигнала, че според бабата детето е в риск.

В НАП също не реагират на сигналите на майката на Асиана, че доходите, с които бащата на детето плаща за хотела и за издръжката му са необясними и не предприемат проверки. Социалните пък излизат със становище, че момиченцето живее в прекрасни условия при човека, чиито бизнес преди време разследвания свързаха с наркотици.

Полицай Любомирова от VI-о районно също отговаря на сигнала на почернената майка, че всичко около детето е наред. Прокуратурата отказва да образува дело за родителските права върху Даная. ДАНС пък реагира така, все едно, че агенцията изобщо не съществува.

Навсякъде майката на загиналата се натъква на едно и също пълно нежелание за работа по случая, както веднага след катастрофата реагират разследващият полицаи в районното в Дупница – Симона Кирилова и наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура в Кюстендил Бойко Калфин.

И единственият телефон за контакт, който фигурира в преписките, е на небезизвестният Иван Петров, бивш апелативен прокурор в София, дисциплинарно уволнен заради контакти със скандалния лобист в съдебната система Красьо Черния от Плевен и засичан в безбройни контакти със застреляния в Амстердам Косьо Самоковеца, който в момента е адвокат на Даниел Стефанов – Дъмпела.

Майката на Асиана не е виждала внучката си от 29 октомври 2018 г. и в момента води дела поне за режим на виждане с детето, докато някоя от заспалите по може би обясними причини институции не се събуди и не си влезе във функциите. Последното дело е било на 20 февруари 2019 г. Води и битка с т.н. Дъмпел да спожи паметна плоча на мястото на катастрофата, но той категорично забранява, макар наскоро да се провикна в медиите, че дава 5000 лева за онзи, който разкрие кой е убиецът на жена му, тъй като според него тя е избутана от пътя.

Майката на загиналата също смята, че върху Асиана са извършени серия от посегателства преди и по време на катастрофата. Но е твърдо убедена, че за това, че смъртта е предизвикана, може да знае единствено убиецът. Впрочем, това биха могли да установят и разследващите органи, и прокуратурата, тъй като майката е сезирала и главния прокурор Сотир Цацаров. И изобщо, ако някой си свърши работата, ако не да установи истината за катастрофата и смъртта на 29-годишната Асиана, поне да осигури на малкото ѝ момиченце безопасни и съобразени със законите условия за живот.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"