Мълва отляво за оставка на Цветанов разтресе интернет

Фалшива новина разтресе интернет пространството. Неизвестният сайт с ляв уклон bgnovinite.eu сподели информация, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал оставка от Съединените щати.

Анонимният сайт твърди, че Цветанов е депозирал оставката си, а в момента течало спешно обсъждане дали да се приеме или не.

Източници от управляващата партия, цитирани от topnovini.bg, заявиха, че новината е абсолютно измислена. Цветанов не е подавал оставка, а дори по път за Щатите е получавал есемеси за подкрепа от цялата страна.

Сайтът bgnovinite.eu функционира от няколко години, но е анонимен. Специалисти по онлайн маркетинг твърдят, че поредица от подобни медии се използват за светкавично тиражиране на непроверена информация в интернет. По непотвърдени данни, над 210 подобни сайта се активират в предизборни периоди. Голяма част от тях бълват антиевропейска пропаганда, ксенофобия и национализъм. Повечето от заглавията в тях звучат скандално, снимките се използват без разрешение, а информациите са напълно измислени. На практика, голям брой подобни анонимни сайтове може да се управляват дори от един човек.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"