ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗИ – Харизанов удари Нинова и БСП: Те са шампиони по евтини имоти, казусът с Цветанов е етичен

„Шампион по ниска цена за апартамент е г-жа Нинова за момента, няма кой да я бие.“ Това заяви пред БНТ политическият анализатор Георги Харизано по повод скандала „апартамент гейт“.

„Оставките няма да потушат скандалите, но големият въпрос е за Цветан Цветанов, защото излиза, че за 10 години той е заделял хиляди левове за този апартамент, което е странно за човек, който е бил цял живот на чиновническа заплата. Той трябва да даде обяснение, защото ще удари по имиджа на ГЕРБ“, допълни от своя страна социологът Кольо Колев.

„Посещението на Цветанов е уговорени много преди този скандал. Цветанов като се прибере е в интерес на партията и на него да даде отговори, но мисля, че само това няма да е достатъчно“, заяви Харизанов.

Според Колев ГЕРБ няма да рухне при липсата на Цветанов, ако той бъде отстранен от предизборния щаб това ще бъде удар за партията. „В имиджово отношение ще бъде добре за ГЕРБ, но в организационен смисъл, това ще бъде сериозен удар. Не ми се иска да съм на мястото на г-н Борисов. Проблема е в персоналния асансьор, как излиза гол като пушка от МВР с апартаменти от тъща си и изведнъж има персонален асансьор, който струва колкото един малък апартамент“, заяви Колев.

Харизанов заяви, че най-изнервени са хората от бизнеса когато се нарушават правилата, защото те внасят най-мното данъци. Очевидно законови нарушения няма, но има морални такива. „Още от самото начало реакцията, че не е нарушен закона, защото тук има етичен проблем“, заяви Харизанов.

Първото невярно нещо е, че Цветанов е купил за три пъти по-ниска цена апартамента. Харизанов подчерта, че не е имало и лобиране за „Артекс“, защото парламента не може да решава казуси със задна дата.

„Според мен БСП ще бъдат потърпевши по две линии, първо защото те са шампиони по евтини имоти, вторият проблем е, че след завършване реакцията на ГЕРБ, която не е приключила, още по-ярко ще лъсне двойния аршин, защото тук по етичен казус се дават оставки, а БСП издигат за водач на листата си човек обвинен за пране на пари“, допълни Харизанов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"