Съпругата на вицепремиера Дончев изригна заради циганските безчинства в Габрово |

Половинката на вицепремиера Томислав Дончев винаги знае как да привлече общественото внимание към себе си. Светлана Дончева не веднъж е изказвала твърдото си мнение за ромските малцинства в България.

припомня, че през юни 2018 година тя каза истината за някои роми, която всички си мислим, но премълчаваме, използвайки думите „морковите са на свършване, време е за тоягата!“.

Малко след това г-жа Дончева обясни, че не е расист, но всеки трябва да има права и задължения.

След това тя отново взриви социалните мрежи като предложи „всяка циганка от Ботевград да се отрече от мъжа си“. Това бе провокирано от сблъсъци между полицаи и цигани в града

От няколко дни цяла България отново е изправена на нокти, но този път заради ромско безчинство в Габрово. припомня, че вчерашният бунт срещу циганските безчинства в Габрово бе най-голям от 10 ноември 1989 година насам.

Днес протестът продължава, а градът е отцепен.

И точно по това време съпругата на вицепремиера Дончев реши да сподели своето виждане за случващото се. Това тя направи със статус във фейсбук профила й.

Ето какво написа Светлана Дончева (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече! Защото Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място – мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място – мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"