Адвокат Марковски с първи гневен коментар пред за присъдата на Иванчева |

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева получи днес следобед 20 години затвор за искане на подкуп. 

Адвокатът й Марин Марковски проговори първо пред за съдебното решение.

„Това наказание ще отпадне при едно обжалване. Груба съдебна грешка в закона“, коментира Марковски пред медията ни.

 

„Присъдата, която е 20-годишна, е груба съдебна грешка в закона. Не съществува разпоредба, която да определя, че при липсата на доказателства трябва да бъде осъдена невинна жена. Затова тази присъда е не само тежка, но е и груба съдебна грешка“, коментира адвокат Марковски. 

Агитка на Иванчева нападна прокурори след присъдата

Той смята, че не всичко е загубено и може да бъде оборено на един по-висш съдебен етап.

„Тази грешка ще бъде поправена, ще обжалваме. Доказателствата по делото издишат, не искам да коментирам кое е причина за присъдата, не е толкова важно какви са нещата, довели до това решение. За мен като защитник на Иванчева най-важното е, че имаме сериозният шанс тази присъда да бъде отменена“, заяви още адвокат Марковски пред .

Зам.-главният прокурор Гешев с първи коментар пред за присъдата на Иванчева!

Той коментира, че и самата присъда от 20 години е висока: 

„Категорично едновременно с това присъдата е много жестока, защото тук обвинението е за искане на подкуп, дори не е и даван, тоест няма никакви вредни последици, няма и доказателства за извършено престъпление, присъдата е непосилно тежка и не отговаря на закона. Съдът е коректен, който изпълнява всичко добросъвестно, не го виня. Независимо от тежката присъда, съм оптимистичен.“

20 години затвор за Иванчева

На въпрос на как клиентката му е приела тази присъда, той отговори така: „Момичето прие с кураж тази присъда, но разбира се, е изключително измъчена, тя е и много болна…“

Както писа, спецсъдът призна за виновна бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тя ще трябва да заплати 20 000 глоба и няма да може да заема държавни длъжности.  Зам.-кметицата Биляна Петрова и соченият за посредник Петко Дюлгеров получиха съответно 15 и 12 г. лишаване от свобода.  

Мира НАЙДЕНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"