Покъртително: Париж плаче и пее „Аве Мария“ пред горящата „Нотр Дам“ (СНИМКИ/ВИДЕО) |

Жителите на френската столица се събраха край горящата катедрала „Нотр Дам“ и запяха молитвата „Аве Мария“.
 

Въпреки, че полицията прави всичко възможно да обезопаси периметъра около ужасяващия пожар на Нотр Дам, това не може да спре стотици и хиляди парижани да слязат на улиците по бреговете на Сена, наблюдавайки през сълзи и мълчаливо как огънят поглъща един от вечните символи на Франция.
 

Както по-рано ви съобщихме, покривът на горящата катедрала „Парижката Света Богородица“ е рухнал. Носещите конструкции също са обвити в пламъци.

  Към горящата катедрала прииждат нови и нови пожарни коли, но гасенето е изключително трудно. Съществува опасност при разрастване на огъня цялата конструкция да се разпадне. 
 

Длъжностни лица в Париж заявиха, че пожарът, който започна около 19:00 местно време, може да бъде свързан с ремонтни дейности, извършвани в катедралата. Френските медии, цитиращи полицейски източници, добавят, че пожарът е започнал случайно. Някои медии, обаче, припомнят серия от пожари в различни храмове на Париж. Френският президент Емануел Макрон обяви, че отменя речта си, която трябваше да произнесе тази вечер заради пожара.

Превод и редакция:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"