Историята на Жоро Милионера се повтаря! Младеж открадна 220 бона, а парите… |

Историята на Жоро Милионера се повтаря отново. Това стана ясно на делото срещу 22-годишния Евгени Недеалков, който отговаря пред магистратите по повдигнатите обвинения за взривяването на банкомата на ДСК в ж.к. „Тракия“ и още един в София. Общото е, че задигнатите около 220 000 лева от банката все още са в неизвестност.

Илия е бил задържан със сумата от 600 лева в джоба си, съобщава „Марица“.

„Ако се беше обогатил с 200 000 лева, няма логика да се върне да прибира от Бургас една кола за 3 000 лева. Това е ако се приеме твърдението на прокуратурата, че е избягал с парите“, съобщи озадачено адвокат Светлана Паскалева, която защитава Евгени.

Припомняме, че инцидентът стана около 4,35 ч. преди разсъмване, на 7 юли м.г. Тогава Евгени и неговият съучастник Илия използваха горивно-кислородна смес, за да взривят клона на ДСК, а тежката врата на банкомата отхвърча на поне 10 метра и падна на алеята, където по чудо не е имало човек.

Илия се укри в Турция и не присъства на заседанието. Той е установен, но само по данни.

Днес стана ясно, че Евгени е имал много тежък живот. Израснал е без баща. Има няколко братя и сестри, които са били гледани от баба им и дядо им. Те са живеели в много беден район в Молдова, а това принудило майка им да замине да работи в Турция като домашна помощница. Тя е там от 20 години. Въпреки всички житейски несгоди, Евгени намерил сили да запише висше образование и дори често ходел в Турция при майка си, където работел във фабрика за мебели, за да може да подпомага семейството си. Всичко това приключило миналата година, когато той беше арестуван в Бургас за взривяването на банкомата на ДСК в ж.к. „Тракия“.

Защитничката на Евгени Светлана Паскалева поиска делото да бъде разгледано по съкратената процедура – без разпит на свидетели, вещи лица и събиране на нови доказателства. Така, ако бъде признат за виновен, присъдата на Евгени ще бъде редуцирана с 1/3. По закон за подобно престъпление се предвижда от 10 до 20 години затвор.

В съдебната зала представител на банка ДСК поиска дружеството да бъде конституирано като граждански ищец, а сумата на иска е 214 000 лева.

Паскалева контрира с изявлението, че още миналата година е поискала справка от прокуратурата дали парите са имали застраховка и дали са били възстановени. Ако е така, то искът може да бъде отхвърлен от съда.

Тези доказателства ще бъдат събрани и представени пред магистратите на следващото заседание, когато се очаква да бъде прочетена и присъдата на 22-годишното момче.

Делото беше отложено за 17 май, а парите остават в неизвестност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"