Спецпрокуратурата си каза тежката дума за циганите от просешката мафия |

Специализираната прокуратура е поискала мярка „задържане под стража“ на 7 лица от групата за трафик на хора и пране на пари във Видинско. Това заяви на брифинг Димитър Петров, изпълняващ функциите ръководител на Специализираната прокуратура.

Той обясни, че действията на прокуратурата по неутрализиране на групата са започнали преди около 2 месеца и допълни, че освен с трафик на хора, групата се е занимава и с лихварство. Димитър Петров заяви, че участниците са предоставяли суми на хора, а после са изисквали двойно или тройно повече при връщането.

На 20 април Специализираната прокуратура, ГДБОП, ОДМВР-Видин, Дирекция „Жандармерия“ в МВР локализираха организирана престъпна група във Видин за трафик на хора с цел просия (предимно в Кралство Швеция), лихварство, както и пране на пари.

В хода на акцията бяха задържани 9 цигани. Някои от арестуваните имат роднински връзки. Основно задържаните са от село Дреновец. Групата е работила предимно в Швеция, като членовете й са извеждали социално слаби хора от страната да просят в шведската държава.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"