Деница Златева пусна гилотина на ГЕРБ заради пътищата, отсече, че… |

Има сериозно забавяне за пускането на тунела на входа на Ловеч. Срокът беше 22 декември 2018 г. Това заяви пред медиите зам.-председателят на БСП и кандидат за евродепутат Деница Златева на мястото на продължаващите ремонти, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя обясни, че е била информирана от граждани на община Ловеч, че тунелът продължава да не е пуснат в действие, при положение, че има официален отговор от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) от ноември месец 2018 г., че този участък от ремонта ще бъде пуснат в експлоатация на 22 декември 2018г. Златева отбеляза, че тази информация е качена на официалния сайт на областната управа на 7-ми ноември 2018 година, както и писмото от тогавашния председател на АПИ Глосов до бившия областен управител, сега директор на АПИ.

„Тунелът беше пуснат за кратко в началото на годината и сега отново е затворен. Вижда се че продължават ремонтните дейности“, коментира тя. Златева обясни, че вчера и днес е била на обиколка на територията на община Ловеч. „Важно и полезно е да се строят магистрали, за да се развива инфраструктурата и да привличаме чужди инвестиции, но не бива управляващите да изостават в ремонтните дейности на първокласни, второкласни и третокласни републикански пътища“, заяви тя.

Деница Златева подчерта, че се оказва, че на територията на Ловешка област и на съседните области има третокласни пътища.

Тя обясни, че след обиколките си в страната левицата ще представи брошура с качеството на пътищата в страната. „Претендираме да няма двойни стандарти и като граждани на ЕС да не се чувстваме второ качество европейци. Важно е да дадем на българските граждани усещането, че независимо дали се возят по магистрали или по първокласни, второкласни и дори третокласни пътища, винетките, които плашат за тази услуга, им гарантират качествена пътна инфраструктура“, подчерта тя. Златева изрази надежда, тъй като председателят на АПИ е на място, тунелът да бъде пуснат възможно най-бързо. „Знам, че проектът се строи на няколко етапа и има няколко пускови срокове. Надяваме се да изпълнят ангажимента си, както е написано от бившия шеф на АПИ“, каза още зам.- председателят на БСП.

Деница Златева проведе срещи с кмета на Летница, д-р Красимир Джонев, с жителите на общините Летница и Ловеч. В рамките на срещите в Летница тя заяви, че БСП ще се бори за достойно развитие на региона и изтъкна пред гражданите, че Европейският съюз има с какво да помогне чрез разпределение на средства за малките и средни общини: за инфраструктура, за земеделие и в частност зеленчукопроизводството, както и хранително- вкусовата промишленост, разкриването на нови работни места и запазването на съществуващите. „Не може държавата да абдикира от собствената си отговорност и да разчита само на финансиране от Европа. Правителството трябва да стимулира малкия и среден бизнес в България“, каза тя.

Зам.-председателят на БСП наблегна на важността на настоящите евроизбори на 26-ти май и призова за активност в изборния ден и изтъкна: „Победа на БСП ще предизвика предсрочни парламентарни избори и ще е добър старт за местните избори през есента“, посочи зам.-председателят на партията. Деница Златева заяви, че БСП ще се бори за премахването на двойния стандарт при храните и доходите. „В цяла Европа се набляга на хармоничното развитие на териториите, а в България регионалните различия се увеличават. На малките общини в България трябва да се гледа като икономически и инвестиционен потенциал“, заяви тя.

Според нея е недопустимо общините да разчитат на благоволението на премиера да отпуска държавни средства по негово усмотрение. В рамките на дискусиите бяха повдигнати и въпроси за отношението на държавата към селския и културен туризъм. Изтъкна се нуждата от поставянето на табели и ясното обозначаване на туристическите обекти в страната.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"