Тонове съмнително македонско агнешко заливат пазара у нас |

80 тона македонско агнешко месо с неясни печати за произход залива пазара у нас, предупредиха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Месото е с 20% по-евтино, но може да е опасно, коментира във Велико Търново Симеон Караколев, съпредседател на браншовата организация.
 
Според Националната овцевъдна и козевъдна асоциация македонското агнешко месо идва от кланица в Кавадарци, у нас влиза през Гърция, внася се от две фирми за три централни склада – в София, в Пловдив и в Добрич, откъдето се разпределя в страната.
 
„Притесненията са за качеството на месото“, посочи Симеон Караколев.


 
„Притеснителното е за нас това, че то е проверено не от български санитарни власти. То е проверено от гръцки такива. От друга страна – печат не си личи на голяма част на това месо“, добави той.
 
Вчера е имало среща при министъра на земеделието по тази тема.
 
По празниците се очаква да бъдат продадени около 200 тона българско агнешко, което е със 100 тона по-малко от предишни години.
 
Във фермите изкупната цена на дребно е 6 лева за килограм живо тегло. Търговците изкупуват на едро с 1 лев по-евтино, а в магазините цената е между 13 и 18 лева за килограм българско агнешко.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"