100 члена на комисии и полицаи измряха от изтощение на изборите в Индонезия |

Данни за смъртта на над 100 члена на избирателни комисии и полицаи бяха изнесени след двойните избори в Индонезия. Те шокираха обществеността и доведоха до призиви за преразглеждане на резултатите от последните президентски и парламентарни избори, съобщава „Блумбърг“.
 
Над 7 млн. души са били ангажирани в изборния процес, където почти 245 000 кандидата са се борили за 20 000 поста, съобщава индонезийската централна избирателна комисия.


 
Отговорният координиращ министър обяви, че е била потвърдена смъртта на най-малко 139 служители. Още 500 са в тежко здравословно състояние.
 
По време на първите двойни избори в страната са гласували 81% от 193-те милиона души, които имат право на това. Броенето на гласовете все още не е завършено, но според неофициалните резултати действащият президент Джоко Видодо печели с разлика от 10%.
 
 Министърът на вътрешните работи увери, че правителството ще преразгледа организацията на процеса, така че той да бъде много по-ефективен. Избирателната комисия планира да предложи изборите за парламент и президент да се провеждат отделно.  

Превод и редакция  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"