Над 70% от китайските компании са оптимистично настроени за инвестициите им в Европа |

Според публикувания от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия доклад за инвестиционните условия в ЕС, 70% от китайските компании считат, че инвестициите им в Европа са печеливши, пише на сайта на Китайското национално радио. Над 78% от анкетираните гледат на „стария континент“ като на първа дестинация за инвестиране. Но в доклада се казва също, че от 2017 г. насам ЕС следи по-строго притока на чуждестранни инвестиции и условията там непрекъснато се влошават.

В него се посочва, че до края на 2017 г. Китай е открил в 28-те страни-членки на ЕС повече от 2900 инвестиционни компании. Началникът на изследователския отдел на Съвета Джао Пин заяви, че заради по-строгия контрол върху чуждестранните инвестиции и други нови правила китайските компании се налага да увеличат вложенията си в човешки и материални ресурси.

Джао Пин призова ЕС да обърне по-голямо внимание на исканията на китайските компании за подобряване на условията за инвестиране.

Неотдавна Съветът на Европейския съюз утвърди проектозакон за проверка на чуждестранните инвестиции, а през май миналата година в сила влезе наредба за защита на данните. Публикуваният от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия доклад показва, че над 80% от анкетираните компании заявяват, че наредбата оказва негативно влияние върху инвестициите им в Европа.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"