Георги Рачев показа циклона, носещ лошо време на Великден и заговори за кошмар (ВИДЕО) |

Сега му е времето да вали, краят на април и началото на май. Май е най-валежния от всички месеци. Това съобщи в ефира на Нова телевизия климатологът Георги Рачев.

„В момента сме в норма.

Тези дни е малко по-топло. Април ще завърши нормален в температурно отношение. Дотук е леко хладен.
Предстоят ни много хубави и топли дни. Днес ще бъде върхът на сладоледа. Температурите ще бъдат типично летни”, обясни той.
„Циклонът, който в момента е над Италия, ще се придвижва към нас. Този студен фронт ще ни „връхлети” в неделя. В събота следобед ще има мощна купесто-дъждовна облачност, главно над Западна България. На места могат да паднат и градушки.

Точно в полунощ на Великден в Западна и Централна България хората, които отиват на църква, да си носят чадър. В неделя ни очаква хубаво, слънчево, топло време, в Източна България е възможно все още да е облачно и да има валежи. Но в Западна България времето ще е чудесно”, каза още климатологът.

„Първите 10 дни на май ще бъдат типично пролетни – слънце до обед, следобед повече облаци, валежи и гръмотевици. Времето ще е разнообразно.

На Гергьовден към момента прогнозите са за гръмотевици и слънце. След 2 дни това може да претърпи промени. Април и май са кошмарът на метеоролозите”, посочи той.

<  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"