Ето го скривалището на серийния убиец Чане!

Десети ден след първото убийство в Костенец полицията не може да открие заподозрения Стоян Зайков. Беглецът вероятно се е укривал в изоставено ранчо в покрайнините на града.

Именно там разследващите откриха и пушката, с която предполагат, че е извършено едно от убийствата.

От скривалището на Зайков има отлична видимост към пътя между Костенец и Пчелин, предаде bTV.

До мястото се стига по тясна горска пътека. Към него водят изкопани в земята стъпала. Все още не е ясно дали с ловната пушка е извършено второто убийство.

Пчелинът е на гърба на едно от местните предприятия, съвсем близо до квартал „Полето“, където живее Зайков.

Пазачите твърдят, че малкото ранчо е запустяло и няма стопанин. Ловната пушка, намерена там, е била разглобена и скрита в един от кошерите. В скривалището са намерени и боеприпаси. От Зайков обаче няма следа.

Според местните, откритото оръжие е възможно и да не е на беглеца. „Тази пушка, която са намерили, няма нищо общо с този човек, защото тук в нашия край, всеки четвърти има някакво старинно по вид незаконно оръжие“, каза Калин Ангелов пред Нова.

„Аз нямам, но ако имах и аз ще тръгна да я крия, защото те тръгват да проверяват всички къщи наред и просто някой човечец си е решил да си скрие пушката, защото знае ли… Може да го проверят и него“, посочи още той.

„За ловното оръжие не може да има експертиза – то стреля със сачми, които могат да бъдат различни номера. Не може да има експертиза, която да потвърди убийството с това оръжие ли е направено“, коментира и в предаването „120 минути“ проф. Николай Радулов – бившият секретар на МВР и настоящ преподавател в Нов български университет

А напрежението в Костенец не намалява. Според полицията Зайков продължава да се укрива в района.

=“В село Горна Василица и района отново има гориста местност. Там също има слабо обитавани места. Това е основно вилен район, в който има вили на хора от София и други градове на страната. Местното население е много малко, така че има възможност да се укрива в различни необитаеми имоти“, коментира Георги Янакиев, секретар на община Костенец.

Акцията по издирването на беглеца продължава. МВР разшири периметъра на претърсване.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"