Проф. Михаил Мирчев: Борисов поиска оставката на Цветанов, за да спаси себе си

frognews.bg

Бойко Борисов поиска оставката на Цветан Цветанов, за да спаси себе си, ГЕРБ и властта си. Не са дават лесно 15 оставки на висши държавници по линия на ГЕРБ, като повод за това бе самият Цветанов и неговите далавери. Това заяви пред Фрогнюз социологът проф. Михаил Мирчев.

Напрежението между Бойко Борисов и Цветан Цветанов е от 2013 г. Говореше се тогава, че премиерът побърза да си подаде оставката, за да пресече амбициите на Цветанов да оглави партията. Оттогава Цветанов се чувства много силен организационно и във финансов план от гледна точка на силната му връзка с Централното разузнавателно управление. Той беше и вторият говорител на ГЕРБ чрез парламента.

Цветанов се почувства толкова силен, че Борисов се почувства заплашен да не бъде изместен. Решението за отстраняването на Цветанов обаче не дойде само заради скандалите с апартаментите. Чашата преля поради уязвимия начин, по който уж ГЕРБ спечели евроизборите – чрез над 100 000 купени ромски гласа и масовото убеждение, че ЦИК въртя някаква фалшификация въз основа на 5 % от гласовете.

Цветанов ще се изкуши да проговори за отношенията си с Борисов, но няма да посмее. Първо ще му бъдат вързани ръцете, после устата и може да му се случи нещо по-лошо. Добре знае жестоката страна на Борисов, така че няма да рискува да се опари.

 

– 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"