Магистрала „Тракия“ гъмжи от патрулки (видео)

Стотици патрулки са изпълнили трасето на магистрала „Тракия“, сигнализираха притеснени читатели на „Марица“. Белите коли със сини лампи хвърчат една след друга покрай Пазарджик в посока Пловдив.

Това да не е поредната акция за преследване на избягал опасен престъпник, питат обезпокоени шофьори, станали свидетели на полицейското нашествие по аутобана.

Няма повод за безпокойство.

Това са част от новите 346 патрулни автомобили, за които бяха връчени ключове на служители на реда от областните дирекции на МВР и жандармерийските подразделения в страната. Това стана днес на тържествена церемония в присъствиято на премиера Бойко Борисов и МВР шефа Младен Маринов.

„Закупуването на тези автомобили се извършва с пари на министерството, отпуснати при преразпределението на бюджета на МВР от страна на Министерски съвет. Те ще бъдат разпределени в тези райони на страната, които не попадат в програмите за финансиране от Европейския съюз. По този начин търсим баланс. Искам да благодаря на колегите, които всеки ден се грижат за сигурността на обществото. Безпрепятсвено използване на автомобилите и да останат живи и здрави. Благодаря“, каза министър Маринов.

„В МВР никога не са били по-добре окомплектовани. Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови. Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли “, посочи пък премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че са закупени бензинови автомобили заради рестрикциите към дизела в Европа, които вървят с бясна скорост. „А може да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира още министър-председателят.

 

– 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"