Милионер се пошегува неудачно и получи доживотна присъда (СНИМКИ) |

Индийският милионер Биржу Сала, жител на град Мумбай, получи доживотна присъда заради фалшиво съобщение за отвличане на самолет, съобщават изданията в страната.

По време на полета си от Мумбай до Делхи на 30 октомври 2017 г. с лайнер на авиокомпанията Jet Airways той написал бележка, че на машината има множество терористи и давал нареждания самолетът да кацне в Кашмир, иначе в противен случай ще има много убити.

Бизнесменът скрил бележката в тоалетната, където била открита от стюардеса.

Екипажът решил да не рискува и да действа според предписанията в такива случаи като изпълнили изискванията.

Биржу Сала бил арестуван, след като самолетът направил аварийното кацане на летището в Ахмедабад. Всичките 115 пътници били принудени да слязат и да бъдат проверени.

Милионерът признал, че е извършил престъплението и казал на следователите, че е направил всичко това малко на шега и с надеждата да принуди Jet Airways да преустанови дейността си в Делхи и по този начин приятелката му, която е работила в офиса в Делхи, да се върне в Мумбай.

Съдът също така глобил милионера 700 хиляди долара. Тези пари ще бъдат разпределени между екипажа и пътниците на този полет като морална компенсация.

Превод и редакция

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"