Изплуваха скандални подробности за ченгето от тютюневата мафия |

Полицаят, обвинен за производство и разпространение на цигари без бандерол, е ролята на куриер в престъпната група, действала от началото на 2017 г. на територията на цялата страна.

„Той, използвайки служебното си положение, транспортира стока до бази, после транспортира до клиенти. В повечето случаи е бил с униформа.

Чрез СРС е установено, че паркирал колата с тютюн пред поделението, ходи на работа, после разпространява“, обясни Георги Мойсев, един от наблюдаващите прокурори по досъдебното производство на спецпрокуратурата, цитиран от bTV.

Жандармеристът получавал по 2 лева на килограм доставен тютюн, обясниха от обвинението. Разследването установило още, че цигарите без бандерол се произвеждали в три цеха. Седмично групата произвеждала по тон тютюн за пушене, като щетите, нанесени на бюджета от неплатен акциз, са 3 милиона лева.

В залата полицаят поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото „си е взел поука и повече няма да се случва.“
Жандармеристът е постъпил на работа в МВР през 2015 г.

„Тревожно е, че има служители на МВР с малък професионален стаж, които все още не са осъзнали, че служат на държавата. Към този момент няма данни за участие на други служители в подобна логистична дейност, каквато е била извършвана от него“, каза Румен Ганев, „Вътрешна сигурност“, МВР.

Както съобщи, днес специализираният наказателен съд остави в ареста служителя на реда. Защитата ще обжалва пред по-горна инстанция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"