Прокуратурата атакува скандално ниската присъда на циганина Валентин, убил Алекс |

Апелативната прокуратура във Велико Търново внася протест срещу намаляване на присъдата на Валентин Маринов за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла. Апелативната прокуратура настоява да бъде потвърдена първоинстанционната присъда.

Според обвинителите няма основание за изменение на първоинстанционната присъда с преквалифициране на деянието и налагане на по-леко наказание, съобщава tvn.bg.

На 8 юли 2017 г.

Валентин Маринов беше осъден от Окръжен съд – Русе на 20 години затвор при първоначален строг режим, както и на обезщетение в размер на общо 200 000 лв. В началото на юни тази година обаче Апелативен съд – Велико Търново измени присъдата в наказателно осъдителната й част, като преквалифицира деянието от убийство, извършено по хулигански подбуди, в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост. Така присъдата на Валентин беше намалена почти 7 пъти – от 20 на 3 години затвор. Присъденото обезщетение за близките на загиналия младеж бе оставено без изменение, но защитникът на Маринов вече обяви, че възнамерява да атакува присъдата и в тази й част.

Промяната на присъдата доведе до ескалиране на общественото напрежение в Бяла. Близки и приятели на загиналия младеж обявиха, че на 20 юни, четвъртък, в 11 часа, на централния площад в Бяла ще има протест срещу решението на Апелативния съд във Велико Търново.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"