Волен Сидеров изригна: Скопие ни провокира, за да… |

„Самият договор, който бе подписан, не беше направен добре. Тогава затворихме очи в името на дипломацията и отношенията. В крйна сметка сме един народ в две държави. В крайна сметка македонците не разбраха това и започнаха грозни подмятания, които налагат този анекс.

Аз съм го написал още миналата година. Оказва се, че Скопие продължават да провокират, за да видят до къде ще търпим.“ Това каза лиедрът на ПП АТАКА пред Нова телевизия за допълнителния анекс към договор за добросъседство със Северна Македония.

„Македония зависи от нашето мнение. Чета някакви възмущения във властта, но къде бяха когато показах анекса? Самият договор позволява той да бъде допълван, изменян и дори прекратяван. Тоест, ние имаме пълното юридическо право да го поискаме. Можем да подпишем договора, но ако има неразбирателство, винаги може да се предложи и един анекс. Не може да се спекулира с исторически събития и личности“, обясни още Сидеров. 

Сидеров призова македонците да спрат да използват българските владетели и да ги представят за свои и да си създадат своя история.  

„Нека управляващите кажат дали националното достойнство трябва да се защити или да оставят темата на ниво „студиа“. Ако това се приеме, имаме резултат. В момента Америка разиграва един фронт срещу Русия на наша територия. Затова използват държави като нас. В тяхното виждане ние сме пешките, които трябва да разкарат от дъската. Северна Македония е част от тези ходове“, допълни Сидеров. 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"