Проф. Михаил Константинов предупреди за нещо страшно, което може да се случи на изборите наесен |

Трябват три пункта за приемане на документи, защото ще видим умножено по три това, което видяхме през 2015 г. в „Арена Армеец“. Това каза проф. Михаил Констатинов, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ по време на заседанието на Правна комисия, на което беше изслушан анализ на ЦИК за евровота, предаде агенция „Фокус“.

„Присъединявам се към отличните оценки за работата на изборната администрация, специално за работата на ЦИК и за много стегнатия и точен доклад, който чухме. Мисля, че основният смисъл на това събиране тук е вие народните представители да решите какво ще направите в малкото оставащо парламентарно време до местните избори. Те са точно след пет месеца – на 27 октомври е първи тур, на 3 ноември ще бъде вторият. Това разбира се е прогнозно, но обикновено се сбъдва“, каза още проф. Константинов.

Според него има неща, които трябва да бъдат решени много бързо, защото ако това не се случи, ще се катастрофира. „Това, което се случи в „Арена Армеец“ ще ни се струва като детска играчка в сравнение с това, което може да се случи сега. Тъй като споменах „Арена Армеец“ ясно е, че специално за София, Столична община, където нещата са съвършено различни от тези по страната, трябва да се вземат някакви специални мерки. В Столична община се обработват над 33% от всички числови данни в страната. По сегашния закон членовете на Столичната община, общинската комисия, са 39. Мисля, че трябва да бъде този брой увеличен на 50 или 60“, допълни още проф. Константинов.

Според него трябва да има три пункта „Арена Аремец“, зала „Универсиада“ и НДК. „В противен случай ще повторим умножено по три това, което видяхме през 2015 г. в „Арена Армеец““, допълни още той. Според него второто, което ще спаси втория тур е сегашния срок между 7 дни да се направи на две седмици. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"