Калоян Паргов бесен заради потопа в София |

Лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов официално поиска информация за наводненията в столицата след пороя в понеделник. Той направи това по време на днешното заседание на Комисията по транспорт и туризъм към СОС.

Предложението му беше още на следващото заседание на комисията ръководителите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров и на Дирекция „Сигурност“ Кристина Лазарова, както и директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева да изнесат официална информация за ситуацията.

„Също така очаквам от тях и предложения за мерки.

Какво ще предприемат оттук-нататък, за да не бъдат допускани повече наводнения по централните столични улици, а и не само по тях, каза Калоян Паргов. – В понеделник след пороя гневът на гражданите за пореден път се изля върху Столична община. И с право. А ние, като общински съветници, не бива да допускаме подобни проблеми. Какво значи продавачи в магазини да стоят на вратите и с четки и парцали да се борят с водата, за да не влезе вътре? А за шахтите и канализацията – да не говорим! Вярно, че отговорността за поддръжката им е разделена на три, включително и на „Софийска вода“, но в края на юни да оправдават запушванията с листа – не е сериозно. Не сме в сезона на листопада“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"